Tid: ca. 60 min.
Jeg har bakt brownies, og brukt en oppskrift som stod i en bok kalt Freia Bakebok 6. Der trengte man disse ingrediensene:
3 egg
3 1/2 dl sukker
200 g margarin
125 g Freia kokesjokolade
3 dl hvete mel
1 1/2 ts bakepulver
1 1/2 ss vaniljesukker
Slik gjør du:
1. Pisk stiv eggedosis av egg og sukker.
2. Smelt sjokoladen i smøret på svak varme.
3. Rør forsiktig sammen eggedosisen, sjokoladesmøret, hvetemelet, bakepulveret og vaniljesukkeret.
4. Hell røren i en langpanne, enten med bakepapir eller smørt med smør og "banket" med mel, og stek kaken på 200 grader nederst i ovnen. Fra 15-20 minutter, eller når kaken er lett å skille fra kanten.
5. Avkjøl kaken og skjær opp.
Tips: Strø melis over kaken når den skal serveres, hvis du ikke vil lage glasur.
Tips: Vil du ha rask glasur? Strø litt revet sjokolade over kaken med en gang den har kommet ut av ovnen, og smør utover med en oppvarmet kniv. Rask og enkel glasur på 1-2-3 :)
Håper det smaker :P